Hvad er paradentose?

Paradentose, eller parodontose, er en tandsygdom, som skyldes bakteriebelægninger på tænderne. Sygdommen starter med tandkødsbetændelse, der efterfølgende breder sig til knoglen, som tænderne sidder fast i.

Hvordan undgåes paradentose?

Patienter med paradentose oplever sjældent symptomer før, at problemet er alvorligt. De første symptomer er blødning fra tandkøbet, men i mere alvorlige tilfælde bliver tænderne løse eller flytter sig.

Grundig mundhygiejne er vigtig, men det er også vigtigt med jævne mellemrum at få kontrolleret tandkødslommerne og at få fjernet bakteriebelægninger og tandsten hos tandplejeren.

Rygning kan forværre selv en mild grad af paradentose.

 

Behandling af paradentose

Der findes forskellige former for paradentosebehandling, afhængig af hvor alvorligt problemet er. Man bliver grundigt instrueret i god mundhygiejne og man får lavet ”dybderensning” af tandkødslommerne, men det kan være nødvendigt at supplere med medicin eller paradentose-operation.

Det vigtigste ved paradentoseproblemer er et tæt samarbejde mellem dig og behandleren, hvor der bliver lavet en plan for behandlingen.

Andre behandlinger

Priser på tandbehandling

Hvad koster en behandling hos tandlægen?

se priserne

Bestil tid

Er det tid til et besøg hos tandlægen? Så book din tid her.

Bestil tid